Gym Guide Pokémon Go

Gym Guide Pokémon Go

Als je level 5 hebt gehaald kan je tegen Gyms gaan vechten. Voor je gaat vechten moet je kiezen voor het team waar je in gaat spelen: Team Blue (Mystic), Team Yellow (Instinct) of Team Red (Valor).

Het is slim om even te kijken met je vrienden welk team zij hebben gekozen. Als je namelijk in hetzelfde team zit, kan je samen een Gym gaan overnemen.

Het Doel


Als je een Gym verslaat kan je hem vervolgens overnemen. Voor het overnemen van een Gym krijg je 10 Pokécoins. Als je een Gym langer dan 21 uur in bezit hebt, kan je weer Pokécoins voor dezelfde Gym innen.

Tegen Gyms vechten


In Pokémon Go gaat het vechten anders dan in de originele Pokémon spelletjes. Je hoeft niet om de beurt aan te vallen, je kan je aanvallen als het ware blijven ‘spammen’ door op je tegenstander te blijven klikken.

Je kan ook aanvallen van je tegenstander ontwijken door naar links of naar rechts te swipen. Daardoor ben je als aanvaller van een Gym eigenlijk altijd in het voordeel, want de Gymhouder staat altijd in het midden van de cirkel.

Vechten tegen Gym

Samen tegen Gyms vechten


Je kan ook samen met medespelers uit hetzelfde team tegen een Gym vechten. Dit kan erg handig zijn als er meerdere Pokémon op een Gym staan. Start een gevecht op hetzelfde moment met je vrienden tegen een vijandelijke Gym, en je zorgt ervoor dat je tegelijkertijd de HP van je tegenstander kunt verminderen. Dat maakt het een stuk makkelijker om de Gym te veroveren!

Heb je de Gym veroverd? Dan kan je hier je één van je eigen Pokémon achterlaten.

Jouw Pokémon toevoegen aan een bestaande Gym


Zie je een bestaande Gym van jouw team? Dan kan je hier jouw Pokémon aan toevoegen als daar ruimte voor is. Je doet dit door de Gym te openen en links onderaan op het +je te klikken.

Het kan ook zijn dat er geen ruimte voor is, maar die ruimte kan je wel gaan creëren! Je kan namelijk een Gym van je eigen team trainen om beter te worden.

Een Gym Trainen


Als een Gym level 3 is, kunnen er maximaal 3 trainers in staan. Wil jij erbij komen, dan zal de Gym dus naar level 4 getraind moeten worden. Je traint een Gym door rechts onderaan op de bokshandschoen te klikken als je de Gym bezoekt.

Je zal dan vechten tegen alle trainers die in de Gym staan tot je alle trainers hebt verslagen, of tot je eigen Pokémon verslagen is.

Een voordeel bij het trainen tegen een vriendschappelijke Gym is dat je Pokémon nooit bewusteloos is als je hebt verloren. Je zal altijd 1 HP over hebben, waardoor je alleen potions hoeft te gebruiken om weer terug op zijn volledige HP te komen. Je hebt dus geen revive nodig!

Zodra de Gym een level omhoog is gegaan, komt er een plekje vrij voor jou om je Pokémon achter te laten.

Pokemon toevoegen Gym
Reactie plaatsen