Wat betekenen al die Pokédex gegevens?

Wat betekenen al die Pokédex gegevens?

Als je een Pokémon hebt gevangen krijg je een hoop informatie te zien, zoals de naam van de Pokémon, zijn Combat Points (CP), zijn Health Points (HP), etc. In dit hoofdstuk bespreken we alle belangrijke gegevens, zodat je weet waar je op moet letten.

caterpie1 caterpie2

Combat Points (CP)


Combat points is de totale krachtwaardering van de Pokémon die je hebt gevangen. Je kan Pokémon tegenkomen met een lage CP waarde, maar ook met een hoge CP waarde. Pokémon met een hogere CP waarde hebben meer HP, sterkere aanvallen en zijn vaak wat moeilijker om te vangen.

De balk die je onder het aantal CP ziet lopen geeft aan hoeveel ‘groei’ er nog mogelijk is bij deze Pokémon. Staat de balk dus bijna helemaal gevuld, dan weet je dat deze Pokémon bijna op zijn sterkst is.

Naam van Pokémon


De naam van de Pokémon is standaard de originele naam van de Pokémon zoals hij in de serie heet. Geef jij liever een bijnaam aan de Pokémon? Klik dan op de naam om hem een naam naar keuze te geven.

Health Points (HP)


Health Points geeft aan hoeveel ‘Leven’ je Pokémon heeft. Health Points zijn belangrijk als je aan de slag gaat met Gym gevechten. Hoe hoger je HP, hoe moeilijker het voor een tegenstander is om je uit te schakelen!

Type Pokémon


Onder de HP kan je zien wat voor type Pokémon je hebt gevangen. Het is handig om te weten welke Pokémon van welk type is, want de verschillende types Pokémon hebben invloed op elkaar als je ze met elkaar laat vechten.

Zo is een Elektro Pokémon super effectief tegen een water Pokémon, terwijl een Pokémon van het blad type, vrijwel geen schade doet tegen een water Pokémon.

Stardust


Stardust wordt gebruikt om Pokémon sterker te maken (Power Up). Stardust is onafhankelijk van welke Pokémon het is of welk type Pokémon het is.

Het kan voor alles gebruikt worden, maar gaat wel snel op. Gebruik het dus zeer bewust!

Snoepjes


Snoepjes van een bepaald type Pokémon kan je gebruiken om te evolueren of om een Pokémon sterker te maken (Power Up). Bij het vangen van een Pokémon krijg je 3 snoepjes van dat type, en als je een Pokémon transfert, krijg je er 1 snoepje voor.

Power Up, Evolve


Met een Power Up kan je je Pokémon sterker maken. Dit kost zowel stardust als een snoepje voor die specifieke Pokémon. Is je Pokémon nog niet zo sterk? Dan kost het nog niet zo veel stardust. Naarmate je Pokémon sterker wordt, zal je ook meer stardust moeten betalen om je Pokémon krachtiger te maken.

Met Evolve kan je je Pokémon laten evolueren naar zijn volgende, grotere, sterkere versie. Je zal zien dat het aantal CP omhoog zal gaan en vaak veranderen de aanvallen van de Pokémon ook.

Aanvallen


Bij je aanvallen zie je 2 verschillende staan, waarvan de onderste meestal de sterkste is. Dit is de ‘Special Attack’ van je Pokémon die tijdens het gevecht eerst moet opladen. Dezelfde Pokémon kunnen soms verschillende aanvallen hebben, dus kijk goed wat jij de beste aanval vind om te houden!

Vanglocatie


Ten tijde van het schrijven van deze versie van de Guide is er een bugje in de app waardoor de vanglocatie niet zichtbaar is, maar normaliter zie je op deze plek een kaartje waar je deze specifieke Pokémon hebt gevangen. Handig als je vrienden dat van je willen weten, of als je er zelf meer van wil zoeken!

Transfer


Door je Pokémon te transferren krijg je er een snoepje voor terug, zodat je die vervolgens kan gebruiken bij eenzelfde Pokémon om hem te laten evolueren of een Power Up te geven. Het heeft namelijk weinig zin om bijvoorbeeld 100 zwakke Pidgeys te hebben. Je kan daar dan beter 1 of een paar sterke Pidgeots van maken J
Reactie plaatsen