Pokémon Go
Martijn van Tongeren
Pokémon Go
07/16/2016
4 min
0

Met deze tips gaat je batterij 2 keer zo lang mee

07/16/2016
4 min
0

Een uurtje na het spelen van Pokémon Go al bijna door je batterij heen? Gelukkig zijn er verschillende manieren om je batterij langer mee te laten gaan. Met de tips uit dit artikel zorg je ervoor dat je batterij in ieder geval 2 keer zo lang meegaat!

Batterij tips voor Pokémon Go

Je kan je batterij op meerdere manieren ontlasten wanneer je Pokémon Go speelt. Zorg er in ieder geval voor dat je zo min mogelijk andere apps hebt draaien, maar daarnaast zijn er ook nog verschillende instellingen die je kunt toepassen op je telefoon en in de app om je batterij te ontlasten.

1. Download je Google Maps thuislocatie

Pokémon Go legt een link met Google Maps en kan op die manier laten zien waar je loopt om vervolgens te zorgen dat je Pokémon kan ontmoeten op jouw locatie. Dit zorgt er echter voor dat Google Maps steeds contact moet maken met internet om te zien welk gedeelte van de kaart opgehaald moet worden.

pokemon-go-google-maps

Hoe download je je Google Maps thuislocatie? Dit is vrij snel en eenvoudig te doen. Wel raad ik aan om te zorgen dat je verbonden bent met een WiFi netwerk als je deze stap gaat volbrengen, gezien dit om zo’n 500MB zal gaan.

  1. Open Google Maps op je telefoon
  2. Klik links bovenin op het hamburgermenu
  3. Scroll naar onderen en klik op ‘Instellingen’
  4. Klik nu op ‘Offline gebieden downloaden’
  5. Je thuisomgeving met een diameter van zo’n 30 kilometer kan je nu downloaden op je telefoon
  6. De versie van de gedownloade kaart zal je wel elke maand even moeten updaten, maar tijdens het spelen zal je hier geen last van hebben

2. Stel de ‘Battery Saving mode’ in

In de app zelf is ook een instelling beschikbaar waarmee je kunt zorgen dat het scherm van je app gedimd kan worden terwijl je aan het spelen bent.

Klik hiervoor op de Pokéball onderin je scherm, en vervolgens rechts bovenin het scherm op het tandwieltje. Vink hier de ‘Battery Saver’ aan.

battery-saver-mode-pokemon-go

De Battery Saver zorgt ervoor dat je scherm gedimd wordt wanneer je je scherm naar beneden houdt terwijl de app aan staat. De app is nog wel actief, en zal een trilling geven als er een Pokémon in de buurt is.

Eventueel kan je muziek en sound effects ook nog uitzetten voor een kleine extra batterij winst, maar ik vind de sound effects er zelf wel bij horen voor het Pokémon gevoel 😉

3. Deactiveer ‘Augmented Reality’ als je een Pokémon vangt

Als je een Pokémon wil vangen, wordt automatisch je camera geopend zodat je je Pokémon ‘in het echt’ kan vangen. Het gebruiken van je camera kost echter ontzettend veel van je batterij.

Rechts bovenin je scherm zie je een schuifje staan met ‘AR’. Als je deze omschakeld, wordt je camera niet gebruikt, maar zie je de Pokémon in een grasachtige omgeving. Je batterij gaat hierdoor een stuk langer mee.

batterijtip-pokemon-vangen-zonder-camera

Een bijkomend voordeel is dat het ook een stukje makkelijker is om de Pokémon te vangen, omdat hij niet beweegt n.a.v. jouw bewegingen met je telefoon.

4. Verlaag de helderheid van je mobiele telefoon

De grootste batterijvreter van iedere telefoon is het grote scherm. Je scherm staat vrijwel continu aan staat bij het spelen van Pokémon Go, daarom is hier ook veel winst te behalen.

Veel mensen hebben de schermhelderheid van hun telefoon op ‘automatisch’ staan, wat normaliter een prima oplossing is, omdat het scherm van je telefoon zich dan aanpast aan de lichtval.

Bij het spelen van Pokémon Go is het echter verstandig om de automatische schermhelderheid uit te zetten, en zelf te bepalen hoe helder je scherm moet zijn. Vaak kan je je scherm namelijk nog prima zien door hem een paar standen lager te zetten dan wat je telefoon automatisch voor je instelt.

helderheid-verlagen

5. Deactiveer alle functies die je niet gebruikt

Staat je Bluetooth standaard aan? Zet het uit wanneer je Pokémon Go aan het spelen bent. Ben je aan het lopen? Schakel dan je Wifi uit. Je zal deze niet gebruiken, maar wanneer je Wifi is aangeschakeld wordt er om de zoveel tijd naar netwerken in de buurt gezocht. Ook deze zoekactie kost je weer batterij.

Je kan eigenlijk altijd de vuistregel aanhouden: Hoe minder apps en functies er openstaan, hoe beter. 

Gebruik je een app, en klik je die vervolgens weg? Sluit hem nog even volledig af via taakbeheer, anders blijft hij namelijk actief.

Instructies voor het afsluiten van een app op Android: Klik linksonderin op je toestel, en swipe vervolgens de app weg.

Instructies voor het afsluiten van een app op iPhone: Dubbelklik op je home button, en swipe vervolgens de app weg.

Ga je een hele dag op stap?

De hele dag op stap? Dan is het wellicht verstandig om een Powerbank mee te nemen. Een powerbank is een mobiele oplader die je van tevoren oplaad, waarna je hem onderweg aan je telefoon kan koppelen om je telefoon weer van stroom te voorzien.

Daarnaast kan het ook handig zijn om je oplader mee te nemen. Mocht je een tussenstop maken bij een koffietentje of een andere nuttige Pokéstop, kan je daar vast wel een stopcontact vinden als je het lief vraagt 😉

Reacties
Categorieën