Gratis Pokémon Go Lifehack Guide (PDF)
Direct Toegang
X
Gratis Pokémon Go Lifehack Guide (PDF)
50% Complete
Sneller levelen, pokémon opsporen, evolueren of powerup gebruiken? Dat en nog veel meer tips krijg je gratis in deze PDF!

Page content

article content

Pokémon Direct trakteert ons op veel nieuwe content

In de Pokémon Direct van 5 juni 2019 heeft Nintendo ons werkelijk overspoeld met nieuwe informatie over Pokémon Sword en Pokémon Shield. Zo hebben we kennis mogen maken met enkele nieuwe wezentjes die in Galar wonen, hebben we meer ervaren over hoe Gym Battles plaats gaan vinden, konden we een spectaculaire manier om te vechten aanschouwen en is als klap op de vuurpijl de wereldwijde releasedatum bekendgemaakt. In deze blog laten we alle hoogtepunten uit de Direct nog eens de revue passeren.

Teaser Trailer Pokémon Sword en Pokémon Shield

De video wordt geopend door CEO van The Pokémon Company, Tsunekazu Ishihara. Gelijk worden we getrakteert op een uitgebreide teaser trailer, waarin we worden meegevoerd door de weelderige Galar Region. Wat vooral opvalt is de grote verscheidenheid aan reeds bekende Pokémon, van de goeie ouwe Gyarados tot de relatief nieuwe Mudsdale. Dat belooft in ieder geval een flinke Pokédex te worden in de nieuwe games!

Nieuwe Pokémon

Na de teaser trailer komt al gauw James aan het woord. Hij heeft als Art Director aan de games gewerkt en hij introduceert enkele nieuwe inwoners van de Galar Region.

Wooloo

Niet verwarren met Mareep! De wol van dit schaapje schijnt erg geliefd te zijn bij wevers in Galar, omdat zij er unieke producten van maken. Wellicht hint dit wel naar de mogelijkheid om kleding of andere equipment te kunnen kopen? Wie weet…

Gossifleur

Deze Flowering Pokémon houdt van plekken waar voldoende water en schone lucht is. Verder doet deze Pokémon enigszins denken aan Oddish uit de eerste Pokémon-games, als zijnde ‘de Oddish van Sword en Shield’. Overigens is dit overduidelijk een Grass-Pokémon.

Drednaw

De eerste echt serieuze Pokémon heet Drednaw. Zijn bijtkracht schijnt gigantisch te zijn en als we de video mogen geloven, kunnen alleen ervaring Trainers deze rakker temmen. We gokken dat dit een Rock-type is, maar het zou ook zomaar een Steel-type of een combinatie van die twee kunnen zijn.

Corviknight

Deze enorme kraai ziet er best tof uit en zeker als hij ook nog kan evolueren, kan dit best wel eens een nice Pokémon zijn om in je Party te hebben. Daarnaast werd ook verteld dat je met Corviknight overal heen kunt vliegen waar je al eens bent geweest. Dat betekent waarschijnlijk dat we geen HM Fly nodig hebben.

Eldegoss

Ook hebben we de eerste evolutie mogen zien. Gossifleur evolueert in Eldegoss, een Pokémon met allemaal zaadjes op zijn kop. Die zaadjes hebben een helende werking op mensen en Pokémon. Verder werd in de video niet verteld of Eldegoss nog een derde evolutie heeft.

Dynamaxing

Dynamaxing is een totaal nieuwe manier om te vechten. Dit fenomeen zorgt ervoor dat Pokémon op bepaalde plekken (zijn dit die rode lasers die in de teaser trailer te zien waren?) gigantisch groot en enorm sterk worden. Ook werd in de video gezegd dat er Pokémon zijn die je alleen in Dynamax-vorm kunt vangen. Het filmpje dat je te zien krijgt als je een Dynamax Pokémon probeert te vangen is overigens erg tof gemaakt, dus dat belooft een hoop spektakel te worden. Waarschijnlijk kunnen we hieruit opmaken dat een nieuwe Poké Ball zijn intrede gaat doen. Iets van een Dynamax Ball, maar dit is nog niet bevestigd. Laten we hopen dat dit Dynamaxing niet te pas en te onpas gebruikt kan worden, want in vorige Pokémon-games waren de speciale moves best wel overpowered.

Wild Area

De Wild Area gaat waarschijnlijk iets als de Safari Zone van Galar worden. Hier wemelt het van de wilde Pokémon, waarvan vele exclusief in de Wild Area te vangen zijn. In de video kwam duidelijk naar voren dat je Pokémon daadwerkelijk kunt zien rondlopen, dus laten we hopen dat dat in de games ook echt zo is. Langzaam maar zeker krijgt een open wereld in Pokémon dus echt gestalte. Des te meer vanwege het feit dat spelers de camera (eindelijk) kunnen besturen in deze Wild Area. Omdat het zo expliciet voor de Wild Area werd genoemd, gaan we ervan uit dat het besturen van de camera buiten de Wild Area helaas niet mogelijk is, maar dat is nog even afwachten.

Gym Battles

Gym Battles vinden in deze games niet plaats in een Gym, maar in imposante stadions vol publiek. Het gevecht wordt zelfs uitgezonden op televisie. Zoals gezegd moeten Trainers het in Gym Stadiums af en toe ook opnemen tegen Dynamax Pokémon. Of de games weer gebruikmaken van het klassieke systeem waarbij je 8 Badges moet verzamelen alvorens je naar de Pokémon League kan, is niet bevestigd. Pokémon (Ultra) Sun en (Ultra) Moon gaven hier natuurlijk een leuke twist aan, maar we zullen nog even moeten afwachten.

Personages

Wel is bekendgemaakt dat Leon de zogenaamde Champion van Galar is. Hij is de populairste persoon in Galar en vele mensen kijken tegen hem op. Hij schijn nog ongeslagen te zijn, dus aan jou als Trainer om daar veranderen in te brengen.

Zijn broertje, Hop, is jouw rivaal. We kunnen uit de video opmaken dat Hop geen gemeen personage is, zoals dat het geval was met Gary. Aangezien er weer drie starters zijn, is het waarschijnlijk dat Hop de Pokémon kiest die qua Type sterk tegen de jouwe is.

De professor van Galar heet Magnolia. Ze doet uitvoering onderzoek naar het Dynamax-fenomeen, dus van haar kunnen we veel info verwachten over deze nieuwe vechttechniek. Haar beeldschone kleindochter helpt haar overigens bij het onderzoek.

Tot slot hebben we een glim op kunnen vangen van Milo, de Grass-type expert. Hij is een van de Gym Leaders van Galar.

Multiplayer

Verder blijken Pokémon Sword en Pokémon Shield diverse multiplayermogelijkheden te bieden. Pokémon Let’s Go Pikachu en Let’s Go Eevee hebben hiervoor natuurlijk al een aanzet gegeven, maar Sword en Shield doen hier nog een schepje bovenop.

Zo kun je bijvoorbeeld met maximaal 4 Trainers online gevechten aangaan met Dynamax Pokémon. Die Pokémon blijft het hele gevecht in Dynamax-vorm, terwijl de Pokémon van de Trainer na 3 beurten weer normaal wordt. Bovendien kan slechts één Trainer zijn Pokémon in zo’n gevecht Dynamaxen. Het werd in de Direct niet gezegd, maar waarschijnlijk heb je voor deze optie wel Nintendo Switch Online nodig.

Legendary Pokémon

Kers op de taart was de reveal van twee Legendary Pokémon! De twee wolfwachtige beesten staan bekend als Zacian en Zamazenta. De een draag een zwaard in zijn bek en de ander heeft een groot schild om zijn gezicht. Dit zijn natuurlijk overduidelijk de twee Pokémon die symbool staan voor de twee games Sword en Shield. Veel weten we nog niet over ze, maar in de video werd gezegd dat we zelf moeten ontdekken welke rol de twee in het verhaal spelen. Over het verhaal is verder helemaal niets gezegd, maar uit die zin blijkt dat er wel degelijk een verhaal gaat komen.

Releasedatum Pokémon Sword en Pokémon Shield

Tot slot heeft de CEO van The Pokémon Company de releasedatum van de games uit de doeken gedaan. Zet ‘t maar in je agenda: 15 november 2019! De games zijn vanaf die datum te verkrijgen, maar je kunt de games ongetwijfeld pre-orderen. Naast de losse games kun je ook een Dual Pack kopen, met daarin een gouden Steelbook waarin je beide versies kunt bewaren. Wat prijzen betreft zullen we Nintendo en The Pokémon Company de komende maanden nauwlettend in de gaten houden, want daarover hebben ze nog niets gezegd.

De Direct zat echt bommetjevol Pokémon. Laat ons weten welke Pokémon jij allemaal hebt gezien, waar je nog meer op hoopt en wat je cool vond aan de video.

Laat weten wat jij denkt!

Comment Section

0 reacties op “Pokémon Direct trakteert ons op veel nieuwe content

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen: