Pokémon Anime
Martijn van Tongeren
Pokémon Anime
08/04/2016
2 min
0

8 dingen die je niet wist over Pokémon!

08/04/2016
2 min
0

Je moet de afgelopen maand onder een steen gelegen hebben, wil je nog niet van het bestaan van Pokémon afweten. De meesten van jullie weten wie Ash is, wie zijn eerste Pokémon was (Hint: rijmt op likachu) en wat gyms zijn. Sommigen van jullie zijn wandelende Pokémon-encyclopedieën en anderen houden het bij basiskennis, maar hier zijn 8 Pokémonfeitjes die de meesten van jullie niet zullen weten.

1. De Nederlandse stem van Ash wordt ingesproken door een vrouw! Haar naam is Christa Lips. Hieronder kun je de voiceover horen van haar.

2. Pokémon is bedacht door Satoshi Tajiri. Hij kwam op het idee van Pokémon omdat het zijn hobby was insecten te vangen en ze tegen elkaar te laten vechten. Toen de Gameboy erg populair was in Japan wist hij dat de combinatie van zijn hobby en de Gameboy het perfecte uitgangspunt voor het op 2 na meest verkochte merk van de gamewereld (met op nummer 1 Mario) was. Daarom is in de Japans-gesproken Pokémonseries en films de naam van de hoofdpersoon ook Satoshi.

3. Pikachu is afgeleid van een pika (zie afbeelding hieronder) en een chu, wat in het Japans muis betekend.

Bekijk de originele afbeelding

4. De enige Pokémon die kan de-evolueren zonder een speciaal item is Slowbro. Op het moment dat de Shellder weggehaald wordt van zijn staart, verandert hij weer in zijn vorige evoluatie: Slowpoke.

5. Hoewel het best duidelijk is, weten weinig mensen dat alle achternamen van Belangrijke professoren in het spel afgeleid zijn van namen van bomen. Denk er maar eens over na, Birch, Oak, Rowan, enz…

6. Als Azurill evolved heeft het 25% kans dat het van geslacht verandert. Dit is de enige pokemon die van geslacht kan veranderen in de game. Hoe dat precies in werking gaat weet ik niet, en eerlijk gezegd. Ik hoef het ook niet te weten.

7. Pokémon is bij de uitgave van het spel Red en Blue 3 keer aangeklaagd voor seksisme, dit omdat het geslacht van de Pokémon bepaalde hoe hoog zijn attack-rate en defense-rate was. Mannetjes betere attack en vrouwtjes betere defense. Ik snap zelf niet zo goed waarom mensen hier een serieus punt van willen maken, maar Pokémon heeft na Red en Blue ervoor gezorgd dat geslacht geen rol meer speelde bij de statistieken van een Pokémon.

8. Pokémon is niet een Japanse naam maar een Engelse. Het is afgeleid van de twee woorden ‘Pocket’ en ‘Monster’. Al hoewel ik de meeste geen monsters zou willen noemen. Kijk naar deze schattige Pichu! (Mijn favourite Pokémon)

Tags: Anime, Pixiv Id 510253, Pokémon, Pichu, Pikachu (Cosplay), Hood Up, Sitting on Floor

Hoeveel van deze feitjes kende je al? En zijn er nou nog dingen die echt niemand over Pokémon weet, behalve jij?! Laat het dan weten in de comments. Ik ben benieuwd!

Reacties
Categorieën